Hjerteholdning


Tilbedelse er en hjerteholdning. Hvordan din nabo tilber eller hvordan andre ser på din tilbedelse er ikke det viktige. Hva er din hjerteholdning? Hvor har du festet blikket ditt? Tilbedelse handler om å feste blikket på meg og gi ære til meg, din skaper. For når du ikke gjør det, er det så lett at du tilber andre ting. Alt kan tilbes, til og med din egen frykt.
Tilbedelse handler om så mye mer enn å synge lovsanger en søndags formiddag, selv om dette er noe som kan hjelpe deg å feste blikket og hengi deg til meg. Du kan tilbe meg hvor som helst - for du tilber meg når du lever livet ditt for å gi ære til meg. Når du bruker nådegavene dine slik jeg har lært deg å gjøre - det er en tilbedelse av meg, som er giveren av gavene. Du tilber meg når du deler troen din med andre, og forteller om hva jeg har betydd i ditt liv. Og du tilber meg når du drar ut i naturen og takker for skaperverket jeg har gitt deg. Du tilber meg når du vasker opp og synger lovsanger, og lar meg fylle deg med min glede. Du tilber meg når du gir av tiden din og pengene dine til mitt rike, fordi du ønsker å se mitt rike bryte fram.
Men husk dette ene - du er skapt for tilbedelse - for å leve livet med blikket festet på meg og å gi tilbake det du har fått av meg.

“La oss løfte hjerte og hender til Gud i himmelen!”
‭‭Klagesangene‬ ‭3:41‬