Ny koffert


Hvil deg mitt barn, hvil deg her hos meg. Her, hos meg, finner du styrke til alle dine vanskelige ting i livet. Du trenger komme til denne plassen igjen og igjen. Bare være, ikke gjøre. Legg vekk alle dine ambisjoner, alle krav, alle planer. Bare vær. Du trenger ikke prestere noe for meg. Du trenger ikke bevise noe for meg. La mitt lys skinne over deg og gjennom deg. Rense deg, fylle deg, hele deg, lege deg. La min varme fylle dine innerste rom, fortrenge det som er vondt og vanskelig, tømme det ut.

Jeg tar imot deg akkurat som du er, med alt du har med deg i bagasjen. Du kan levere den inn her. Du skal få en ny koffert av meg. En koffert med det du trenger. La det gamle bli igjen, med all sin tyngde. Denne nye bagasjen er så mye lettere og bedre. Nærmest som en heliumballong, som drar deg opp i stedet for at du tynges av vekten. Men akkurat nå, bare hvil deg her. Ta imot min forpleining. Jeg vil betjene deg nå, vaske dine føtter - stelle med dine sår. Jeg har også mat til deg, og drikke. Du trenger å spise nå, samle krefter til den videre reisen. Vær ved godt mot, jeg sender deg ikke avgårde alene. Jeg er din følgesvenn, i gode og onde dager.


“Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile. Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er mild og ydmyk av hjertet, så skal dere finne hvile for deres sjel. For mitt åk er godt og min byrde lett.»”
‭‭Matteus‬ ‭11:28-30‬ ‭N11BM‬‬


“Det var like før påskehøytiden, og Jesus visste at hans time var kommet da han skulle gå bort fra denne verden og til sin Far. Han hadde elsket sine egne som var i verden, og han elsket dem helt til det siste.
Da reiser han seg fra måltidet, legger av seg kappen, tar et linklede og binder det om seg. Så heller han vann i et fat og begynner å vaske disiplenes føtter og tørke dem med linkledet som han hadde rundt livet.”
‭‭Johannes‬ ‭13:1, 4-5‬ ‭N11BM‬‬


“Da ble Elia redd og skyndte seg av sted for å berge livet. Han kom til Beer-Sjeba, som ligger i Juda. Der lot han tjenestegutten sin bli igjen. Selv gikk han en dagsreise ut i ørkenen. Han kom til en gyvelbusk, satte seg under den og ba om å få dø. «Nå er det nok, Herre!» sa han. «Ta mitt liv! For jeg er ikke bedre enn fedrene mine.» Så la han seg ned og sovnet under gyvelbusken. I det samme rørte en engel ved ham og sa: «Stå opp og spis!» Og da han så seg om, fikk han øye på en brødleiv, bakt på glødende steiner, og en krukke med vann ved hodet sitt. Han spiste og drakk og la seg igjen. Men Herrens engel kom en gang til, rørte ved ham og sa: «Stå opp og spis! Ellers blir veien for lang for deg.» Da sto han opp og spiste og drakk. Og styrket av maten gikk han førti dager og førti netter til han kom til Guds fjell, Horeb.”
‭‭1. Kongebok‬ ‭19:3-8‬ ‭N11BM‬‬